Blog

SyntraPXL business lanceert nieuw opleidingsaanbod voor medewerkers

Vanaf september zet SyntraPXL business samen met SyntraPXL een nieuw open opleidingsaanbod in de markt. Een perfect alternatief voor wie niet op zoek is naar maatopleiding, maar zijn werknemers wel wil bijscholen én daarbij graag zijn kmo-portefeuille inzet.
subsidie-advies-syntra-business

Back in business: 3 uitdagingen voor kmo’s in 2021

Het najaar van 2021 belooft voor veel kmo's een uitdagende periode te worden. De economische heropleving zorgde tijdens de eerste maanden van dit jaar voor logistieke bottlenecks en de terugkeer van werknemers naar de werkvloer brengt voor veel managers uitdagingen met zich mee. “Wie nu niet ingrijpt, dreigt in het najaar over struikelblokken te vallen”, waarschuwt product developer Dirk Vrancken. “Bedrijven hebben het afgelopen jaar veel geleerd, maar er duiken nieuwe uitdagingen op waar kmo’s niet op voorbereid zijn.”
back-in-business-drie-uitdagingen-kmo.jpg

Verdubbel je opleidingssubsidies met deze financiële incentives van de overheid

Het Vlaams opleidingsverlof is al enkele jaren een interessante maatregel voor mensen die hun job willen combineren met een opleiding. Momenteel kan je als werknemer maximaal 125 uur afwezig zijn op het werk, maar daar komt dit jaar verandering in. Vanaf september 2021 kan dit aantal verdubbeld worden door de werkgever. Maar naast het VOV kan je als werknemer of kmo nog profiteren van andere interessante incentives. Hoog tijd om te investeren in opleiding dus!

Stormloop op kennis zorgt voor tientallen nieuwe trainervacatures bij SYNTRA business

Bedrijfsopleidingen boomen. Extra subsidies en complexere bedrijfsuitdagingen doen ondernemingen dit jaar actief op zoek gaan naar nieuwe kennis en vaardigheden om hun productiviteit en competitiviteit te verhogen. “Het is een echte stormloop op kennis”, vertelt Sandra Huysmans. “Bedrijven willen het kennispeil binnen hun organisatie snel omhoog krikken en investeren massaal in trainingen op maat. In april verkochten we op vier weken tijd meer opleidingen dan in het volledige laatste kwartaal van vorig jaar.”
syntra-business-trainer-docent

Nieuwe trend: coaching in plaats van traditioneel opleiden

Bedrijven bestelden tijdens het eerste kwartaal van het jaar uitzonderlijk veel coachingtrajecten op maat. Voor SYNTRA business is die toenemende vraag alvast geen verrassing. “Bijkomende subsidies en aanslepende bedrijfsuitdagingen maken coachingtrajecten aantrekkelijker dan ooit”, zegt Sandra Huysmans van SYNTRA business.
José Hendrickx

Wafelbakkers met goesting in de toekomst

In de voedingsindustrie is het ondanks de corona-perikelen het hele jaar door veelal ‘business as usual’ geweest. Bij Biscuiterie Thijs -één van Europa’s grootste wafelproducenten- slaagde men erin om de groeistrategie van de laatste jaren ook dit jaar door te trekken. Om de toekomst veilig te stellen, zet men niet enkel in op de machines, maar worden er ook interne trainingen op maat gegeven.

VOORNAAM OPLEIDINGSHUIS KIEST NIEUWE ACHTERNAAM

SYNTRA Limburg haalt spinoff FORTIO-bedrijfsopleidingen korter naar de basis toe. Met een naamsverandering naar SYNTRA business zal SYNTRA Limburg zijn maatschappelijke rol nu vervullen voor KMO’s. Grote bedrijven zoals SAPPI, NITTO en Vandersanden vinden al jaren de weg naar SYNTRA/FORTIO, maar voor de gemiddelde Limburgse onderneming is een uitgewerkte opleidingsstrategie een stap te ver. Nochtans wil SYNTRA business net daar het verschil maken. Te veel bedrijven onderschatten de impact van opleidingen op het bedrijfsresultaat en vooral op mensen binnen de organisatie. Dirk Vanstipelen, bestuurder bij SYNTRA business: “Goed opgeleide mensen zijn productiever én hebben meer ‘goesting’ om werk te verzetten.”
Naamsverandering

7 opleidingen die écht geld opleveren

Zorg dat de marktwaarde van jezelf én je bedrijf stijgt! De wereld is in enkele maanden tijd gigantisch veranderd. Door lockdowns, thuiswerk, technische werkloosheid, sectorale noodkreten en een hoop faillissementen weet de werkende Vlaming vaak niet meer van welk hout pijlen maken. Gelukkig heeft SYNTRA business als opleidingscentrum altijd de blik op de horizon gericht. Wij vinden het onze taak om jou als professional te inspireren en te motiveren.

OVERLEVEN IN DE WAR FOR TALENT

Terwijl andere bedrijven hun vacatures moeilijk met de juiste vakmannen gevuld krijgen, heeft Terberg Matec Belgium net dat voetje voor op de markt van technisch sterke profielen. Zij investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en hebben daarmee een stevige troef in handen in tijden van ‘war for talent’.

Pages