CCNA vs7 - deel 2 en 3: SRW, ENSA

Informatica - Netwerken en systeembeheer

Bij SyntraPXL geven we je de kans om in één jaar tijd je Cisco CCNA-Certificering 200-301 v7 te behalen. Dit certificaat is een absolute must wil je in de IT professioneel aan de slag gaan. Onder leiding van geaccrediteerd instructor Gregory Bers kan je op 20 avonden deel 2 'Switching, Routing, and Wireless Essentials' en deel 3 'Enterprise Networking, Security, and Automation' afronden. Heb je al een certificaat voor CCNA v6? Dan sluit je bij dit deel aan om je certificaat te vernieuwen naar v7.

Cisco Certified Network Associate (CCNA) deel 2 legt de nadruk op het maken van een basisconfiguratie van een router, een bespreking van de Cisco IOS Software management, configuratie van routing protocols, TCP/IP en het configureren van Access Control Lists (ACLs). In deze module ligt de nadruk op het ontwikkelen van praktische vaardigheden. In deel 3 (ENSA) behandel je Enterprise Networking, Security, and Automation.
Je docent Gregory Bers is een geaccrediteerde instructor en SyntraPXL is een erkende CISCO Academy via Biasc. Bij het voltooien van een module ontvang je een accreditatie. Deze opleiding - deel 2 en 3 - bestaat uit 20 avonden. De mogelijkheid bestaat om na het volgen van het volledige curriculum - CCNA 1, 2 en 3, een examen af te leggen bij Prometric of Pearson VUE en op deze manier een officieel CCNA-certificaat te behalen.

Praktische informatie

CampusStartdatumStartuurLesmomentenLesuren
Genk T2-campus24-03-202209:0020 do vm-nm60
CampusGenk T2-campus
Startdatum24-03-2022
Startuur09:00
Lesmomenten20 do vm-nm
Lesuren60

Doelgroep

De CCNA certficering is opgezet voor mensen die relatief nieuw zijn op netwerk gebied en biedt een solide basis voor het begrijpen van de netwerk fundamenten. IT-professionals die de CCNA certficering behalen zijn in staat om LAN's, WAN's en dial access services voor kleinere netwerken te installeren, configureren en operationeel te houden, daarbij gebruik makend van onder andere de volgende protocollen: IP, IGRP, Serial, Frame Relay, IP RIP, VLANs, RIP, Ethernet en Access Lists. Voorkennis: geslaagd zijn voor CCNA v7 - Module 1, of CCNA v6.

Toelatingsvoorwaarden

Je hebt:
- CCNA deel 1 versie 6
- CCNA deel 1 versie 7
- of CCNA versie 6 succesvol afgerond en je wil je certificaat vernieuwen naar v7

Programma

- werking en opbouw van een router
- bootproces van routers
- configuratie van een router via de Command Line Interface, reëel of via elabs (simulatiesoftware)
- maken van reservekopieën van de configuratiebestanden
- routing en routingprotocols
- Inleiding deel 3
- LAN Design
- Scaling Vlans
- STP
- Ethernet Channel and HSRP
- Dynamic Routing
- EIGRP
- EIGRP Tuning and Troubleshooting
- Single-Area OSPF
- Multiarea OSPF
- OSPF and Troubleshooting
- Practice Final Exam
- Hands on Skills Exam
- Final Exam